İŞYERİ SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ
AŞÇILARIMIZDAN LEZZETLİ SUNUMLAR
"Okullarda Görevli Aşçılara Yönelik Mesleki Gelişim Ve Menü Uygulaması" programı, Müdürlüğümüzün planlamasıyla, 19.08.2024-23.08.2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi."Okullarda Görevli Aşçılara Yönelik Mesleki Gelişim Ve Menü Uygulaması" programı, Müdürlüğümüz İşyeri Sağlık Ve Güvenlik Birimi planlamasıyla 19.08.2024-23.08.2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
İl merkezimizde bulunan pansiyonlu okullarda görevli aşçı ve aşçı yardımcılarının mesleki gelişimlerini artırmayı amaçlayan program, Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 8 okul ve 16 aşçının katılımıyla gerçekleşti.Okul yemekhanelerinde çıkan yemek çeşitliliğini arttırmak amacıyla aşçılar farklı lezzetleri deneyerek hünerlerini sergiledi.
Okul ve kurumlarda öğrencilere servis edilen yemeklerin sunum ve hizmet kalitesini artırmaya yönelik; hijyen sanitasyon, gıda güvenliği, menü planlama ve sağlıklı pişirme teknikleri konularında Müdürlüğümüz İSG Birimi Sağlık Hizmetleri Sorumlusu ve Diyetisyeni tarafından bilgilendirme yapıldı.
Programın etkinliği için desteklerini esirgemeyen ilgili okul idarecilerine, ev sahipliği yapan Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine, ziyaretlerinden ötürü İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları ile Şube Müdürlerine ve lezzetli sunumları için aşçılarımıza teşekkür ederiz.